Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Baum und Pferdgarten firar 25 år med jubileumskollektion

06 feb, 2024 
Baum und pferdgarten AW24.
Danska modevarumärket Baum und Pferdgarten fyller 25 år – och firar stort med jubileumskollektion! ELLE mötte vännerna och grundarna efter deras visning på modeveckan i Köpenhamn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE gift guide #2 - Present till alla hjärtans dagBrand logo
ELLE gift guide #2 - Present till alla hjärtans dag

Det danska modevarumärket Baum und Pferdgarten fyller hela 25 år och under den danska modeveckan firades det med pompa och ståt. Hur? Med en festlig visning och jubileumskollektion såklart! ELLE fick en pratstund med grundarna (och vännerna) Helle och Rikke efter visningen och en titt backstage.

Grundarna (och bästa vännerna) om 25 år i branschen – och nya jubileumskollektionen

Först och främst – grattis till 25 år! Berätta om ert favoritminne!

– Tack! Åh, det är så svårt att välja vårt favoritögonblick men att se Baum und Pferdgarten växa och bli till det community vi byggt med vår Baum Family är bland det bästa.

Annons

Vad skulle du säga har varit er största lärdom från dessa år?

– Det har varit många utmaningar och lärdomar under åren, men att få någon att hantera affärsdelen av företaget är en nyckel till att få tiden att räcka till. När vi började gjorde vi allt själva, från design, försäljning av kollektionen till ekonomin.

Baum und Pferdgarten AW24 backstage visning gruppbild.
Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten randiga byxor backstage visning AW24.
Baum und Pferdgarten
Annons

Ni har varit i branschen och arbetat tillsammans under lång tid, hur skulle du säga att modebranschen har förändrats sedan ni började?

– Den har förändrats otroligt mycket och det har varit en spännande resa! När vi började för tjugofem år sedan använde vi fortfarande faxmaskinen, haha. Nu spelar sociala medier en stor roll i affärerna och det är lika viktigt att ha ett bra varumärke som att ha en bra produkt. Branschen har verkligen förändrats helt från när vi började!

AW24-kollektionen kallas "Love und Friendship since 1999", berätta allt om inspirationen.

– Eftersom det här är vår 25-årsjubileumskollektion ville vi istället för att titta tillbaka, titta framåt. Vi har tagit våra nyckelplagg och designat dem i nya tolkningar och även tonat ner färgerna i tryck och mönster. Istället för att ha 20 olika mönster har vi skalat ner det så att kollektionen är mer sammanhängande.

Baum und Pferdgarten zebrarandig kappa backstage visning AW24.
Baum und Pferdgarten
Annons
Baum und Pferdgarten backstage AW24 rosa kappa.
Baum und Pferdgarten

Vilket plagg från kollektionen är er personliga favorit?

– Åh det är så svårt att välja bland alla plagg i jubileumskollektionen! Vi hittade slumpmässigt en klänning i arkivet som vi gjorde för 20 år sedan, vilken vi nu har inkluderat och gjort om i svart. Den kommer definitivt att vara en av våra favoriter framöver!

Baum und Pferdgarten svart klänning jubileumskollektion.
Baum und Pferdgarten

Vad är ert bästa råd till vänner som drömmer om att starta ett företag tillsammans?

Annons

– Hm, vi tror inte att det finns något specifikt råd men att vara sann mot sig själv och respektera sin partner kommer man långt på, då kommer förhoppningsvis allt att gå bra. Det kommer naturligtvis att finnas hinder på vägen, men en bra dialog och kommunikation löser det mesta.

Baum und Pferdgarten vänner och grundare.
Vännerna och grundarna Rikke och Helle tillsammans backstage efter visningen på Copenhagen Fashion Week AW24.Baum und Pferdgarten

Om ni blickar framåt, vad hoppas ni på för Baum und Pferdgarten de närmsta 25 åren?

– Vi hoppas på många saker! Bland annat att expandera vårt varumärke, öppna nya butiker i nyckelstäder runt om i världen. Men just nu är vi bara glada över att kunna göra det vi älskar!

Annons