Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Ny serie ska visa hur Naomi Campbell och Cindy Crawford förändrade modeindustrin

28 jul, 2023 
AvSade Borquez
Ny dokumentärserie ska visa hur Naomi Campbell och Cindy Crawford förändrade modeindustrin
De originella supermodellerna Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista och Christy Turlington medverkar i en ny minidokumentärserie som ger oss exklusiv inblick i deras storslagna karriärer som revolutionerade modellindustrin. Här är allt vi vet om den nya serien The Super Models!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 nostalgiska filmer att inspireras av – för dig som älskar Y2K-modeBrand logo
5 nostalgiska filmer att inspireras av – för dig som älskar Y2K-mode

Supermodellerna Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista och Christy Turlington kommer ge omvärlden en exklusiv inblick i deras karriär som kvinnorna som revolutionerade modellindustrin. Kända som de originella supermodellerna som dominerade catwalken på 90-talet. Tack vare deras stora framgång på modellscenen blev de kallade “the Big Six” tillsammans med Claudia Schiffer och Kate Moss.

Från vänster till höger: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell och Christy Turlington
Från vänster till höger: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell och Christy Turlington på Versaces AW-show i Milano, 1991.

Nu har supermodellerna tillsammans teamat ihop sig med Apple TV+ och skapat en minidokumentärserie som följer deras resa till sjärnstatus – från början till slut. Serien är uppdelad i fyra delar med Oscar-vinnaren Roger Ross Williams och Larisa Bills som regissörer. Rogers produktionsbolag One Up Story i samarbete med Imagine Documentaries står för seriens produktion som har premiär på Apple TV+ den 20 september. Modellerna själva agerar dessutom som seriens verkställande producenter.

Annons

– Mina systrar Christy, Linda, Cindy och jag är oerhört glada över att dela vår historia med världen, och det kunde inte finnas några bättre partners än Brian Grazer och Ron Howard – vilket är en dröm som går i uppfyllelse – att förverkliga den, eftersom vi visste att de skulle respektera och hedra vår historia, berättar Naomi Campbell år 2020 när seriens produktion bekräftades.

Från höger till vänster: Christy Turlington, Naomi Campbell och Kate Moss.
Från vänster till höger: Christy Turlington, Naomi Campbell och Kate Moss

DETTA HANDLAR The Super Models OM

Under seriens gång kommer vi få nostalgisk tillgång till den eftertraktade och glamorösa världen av 90-talsmode samt andra ikoniska ögonblick som formade supermodellernas karriär. Startskottet på den revolutionerande resan (som för evigt förändrade ansiktet på modellscenen) var när de fyra modellerna reste från hela världen för att träffas i New York på 80-talet.

Annons

Vi får också ta del av exklusiva intervjuer med Naomi, Cindy, Linda och Christy där de reflekterar över hur de navigerade livet utanför catwalken. Och hur de med framgång omvandlade sig själva till storslagna varumärken som varje designer kämpade för att få lyckas klä. Modellikonerna blev även favoritmuser till berömda designers som Karl Lagerfeld, Gianni Versace och Vivenne Westwood.

Från vänster till höger: Cindy Crawford, Linda Evangelista, Karl Lagerfeld och Claudia Schiffer.
Från vänster till höger: Cindy Crawford, Linda Evangelista, Karl Lagerfeld och Claudia Schiffer.

Apple TV+ sammanfattar serien så här:

"I dag är de fyra supermodellerna kvar på kulturens frontlinje genom aktivism, filantropi och affärsförmåga."

Annons

"När modeindustrin fortsätter att omdefiniera sig själv – och kvinnors roller inom den – är detta den ultimata historien om makt och hur fyra kvinnor gick samman för att göra anspråk på den, vilket banade väg för dem att följa efter."

VAR och när har The Super Models premiär

The Super Models kommer att landa på Apple TV+ den 20 september.

Spana in teasertrailern här!

Källinspiration: Glamour UK.

Foto: TT.

Annons