Yoghurt med keso, äpple och havrecrunch

Recept på yoghurt med keso, äpple och havrecrunch

Peter Kam
Kickstarta dagen med en ordentlig frukost bestående av yoghurt med keso, äpple och havrecrunch.
01 november, 2022
Middag hos Wood: Vodkapasta
2:58

Efter reklamen: Middag hos Wood: Vodkapasta

(2:58)

Slå på ljud

Yoghurt med keso, äpple och havrecrunch

Oväntat god och mättande blandning av keso och två olika yoghurtsorter. Servera med din favorittopping.

Starta dagen med yoghurt med keso, äpple och havrecrunch
Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

4 dl keso
2 dl naturell yoghurt
4 dl grekisk yoghurt

Topping:

½ dl pekannötter
90 g havregryn
2 msk pumpafrön
1 msk kokosolja
1 msk honung
½ tsk mald kanel
1 nypa krossade kryddnejlikor
2 äpplen
8 torkade dadlar

Starta dagen med morotsfrallor

Gör så här:

  1. Blanda ihop keso och båda typerna av yoghurt i en skål och häll upp i skålar.
  2. Topping: Grovhacka pekannötter och blanda dem med havregryn och pumpafrön. Hetta upp kokosolja och honung i en liten kastrull. Tillsätt havregryn, nötter, pumpafrön, kanel och kryddnejlika. Rör om tills havregrynen är gyllene. Låt svalna i 10 minuter.
  3. Skölj äpplena och skär dem i tunna skivor. Skär dadlarna i mindre bitar. Fördela äpplena och dadlarna över yoghurten. Strö den hemgjorda granolan över frukten och servera genast.

Foto: Peter Kam