Yoghurt med keso, äpple och havrecrunch
Oväntat god och mättande blandning av keso och två olika yoghurtsorter. Servera med din favorittopping.
4 portioner
Du behöver:
4 dl keso
2 dl naturell yoghurt
4 dl grekisk yoghurt
Topping:
½ dl pekannötter
90 g havregryn
2 msk pumpafrön
1 msk kokosolja
1 msk honung
½ tsk mald kanel
1 nypa krossade kryddnejlikor
2 äpplen
8 torkade dadlar

Starta dagen med morotsfrallor
Gör så här:
- Blanda ihop keso och båda typerna av yoghurt i en skål och häll upp i skålar.
- Topping: Grovhacka pekannötter och blanda dem med havregryn och pumpafrön. Hetta upp kokosolja och honung i en liten kastrull. Tillsätt havregryn, nötter, pumpafrön, kanel och kryddnejlika. Rör om tills havregrynen är gyllene. Låt svalna i 10 minuter.
- Skölj äpplena och skär dem i tunna skivor. Skär dadlarna i mindre bitar. Fördela äpplena och dadlarna över yoghurten. Strö den hemgjorda granolan över frukten och servera genast.
Foto: Peter Kam