Waldorfsallad med kyckling

Recept på waldorfsallad med kyckling

Winnie Methmann
En riktigt bra waldorfsallad innehåller krispiga äpplen, selleri, söta vindruvor och valnötter. Tillsammans med saftig kyckling har du riktig vardagslyx!
07 oktober, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Waldorfsallad med kyckling

Den klassiska waldorfsalladen är en krispig och smakrik klassiker, värd att ha på menyn.

Bjud på waldorfsallad med kyckling
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

4 kycklinglår
1 msk olivolja
Salt och peppar

Waldorfsallad:

4 bladselleri
2 äpplen
300 g kärnfria druvor
75 g valnötter

Dressing:

½ citron
1 dl grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
Salt och peppar

Till servering:

1 grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklinglåren med olja och krydda med salt och peppar. Lägg låren i en ugnssäker form och stek dem i ugnen i 35–40 minuter tills köttet är genomstekt och köttsaften är klar och utan rosa inslag, samt att skinnet blivit krispigt.
  2. Ansa och skär selleri i tunna skivor. Skölj och tärna äpple. Skölj och halvera druvorna och blanda dem med bladselleri och äpplen i en skål. Rosta valnötskärnorna lätt i en torr panna och lägg åt sidan. Riv citronskalet fint och pressa citronsaften. Rör ihop citronskal och -saft tillsammans med övriga ingredienser och vänd ner dressingen till en waldorfsallad. Strö över rostade valnötter.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

Så gör du hemmagjorda chicken nuggets med apelsinris

Lättare än du tror!

One pot: Citronkyckling med potatis och oliver

Perfekt mat för lata dagar!

Grillat kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Maxat med smak på en pinne!