Vegetarisk toad in the hole
Uppdatera klassikern korv med bröd till en vegovariant med croissant-bröd.
6 vegokorvar med bröd
Du behöver:
1 burk färdig croissant-deg (finns som kylvara i livsmedelsaffärer)
½ dl färsk gräslök
2 msk senap
6 vegetariska korvar
Utrustning:
En kniv
Tallrikar
Grillhalster eller galler
Ev skärbräda

Varmkorv deluxe – med briochekorvbröd och hemgjord ketchup
Görs på utflykten:
- Öppna burken med croissant-deg. Den är förskuren i trianglar, som du lätt kan dela och fylla.
- Finhacka gräslöken. Bred senap på varje degtriangel. Lägg på en korv, strö över gräslök och rulla ihop hårt.
- Grilla över öppen eld på ett galler eller i grillhalster ca 10 minuter. Vänd då och då. Rätten är färdig när brödet fått fin färg och är genomgräddat.
Recept och foto: Saara & Markus Atula ur boken Food in the Woods/Cozy Publishing