Vegetariska toad in the hole

Recept på vegetariska toad in the hole

Saara & Markus Atula
Toad in the hole är en variant på korv med bröd som enkelt tillagas över öppen eld. Perfekt för sommarens alla vandringar!
14 april, 2023
Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige
1:25

Efter reklamen: Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige

(1:25)

Slå på ljud

Vegetarisk toad in the hole

Uppdatera klassikern korv med bröd till en vegovariant med croissant-bröd.

Vegetariska toad in the hole tillagas över öppen eld
Saara & Markus Atula

6 vegokorvar med bröd

Du behöver:

1 burk färdig croissant-deg (finns som kylvara i livsmedelsaffärer)
½ dl färsk gräslök
2 msk senap
6 vegetariska korvar

Utrustning:

En kniv
Tallrikar
Grillhalster eller galler
Ev skärbräda

Varmkorv deluxe – med briochekorvbröd och hemgjord ketchup

Görs på utflykten:

  1. Öppna burken med croissant-deg. Den är förskuren i trianglar, som du lätt kan dela och fylla.
  2. Finhacka gräslöken. Bred senap på varje degtriangel. Lägg på en korv, strö över gräslök och rulla ihop hårt.
  3. Grilla över öppen eld på ett galler eller i grillhalster ca 10 minuter. Vänd då och då. Rätten är färdig när brödet fått fin färg och är genomgräddat.

Recept och foto: Saara & Markus Atula ur boken Food in the Woods/Cozy Publishing