Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Veganskt julfika – 5 recept perfekta att baka

07 dec, 2020 
Goda recept på veganskt julfika
Ute efter goda veganska godbitar till jul? ELLE Mat & Vin listar 5 efterrättsfavoriter du inte får missa!
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Julen är på intåg, vilket innebär mängder av ljuvlig mat, dryck och inte minst efterrätter. Efterrätterna innehåller ofta mjölkprodukter, men det är inte ett måste. För dig som letar efter goda veganska alternativ har vi samlat 5 goda bakverk perfekta till julbordet. Magiskt gott utan animaliska produkter helt enkelt!

1. Chokladfudge med krossade polkagrisar

Maxa jul- och vinterkänslan med denna magiska chokladfudge! Receptet innehåller endast sex stycken ingredienser, är busenkel att slänga ihop och resultatet blir inget annat än underbart. De krossade polkagrisarna tillför både härlig sötma och en älskad smak som är så starkt förknippad med juletider. Bättre blir det inte!

Recept på chokladfudge med krossade polkagrisar

2. Magiska mintkakor

Är du också stormförtjust i After Eight? Det här läckra veganska alternativet smakar i princip identiskt som den festliga mintfavoriten. Här används bland annat kokosolja, pepparmintextrakt och choklad för att få till en ljuvlig favorit som garanterat blir uppskattas på julfikat.

Annons
Recept på mintkakor

3. Fudge med jordnötssmör

Ingen jul utan fudge och efter att du har testat denna fudge en gång kommer du alltid vilja ha en batch redo i frysen – jul eller ej! Nyckeln till att lyckas med denna oemotståndligt goda fudge är kokosolja. Kokosolja är inte bara gott utan också fullproppat av nyttiga fetter och oljor. Om så önskas kan du även addera nötter för att få en riktig hälsoboost som även är underbar på fikabordet.

Recept på fudge med jordnötssmör

4. Festliga brownies

Brownies är det perfekta bakverket oavsett årstid och uppskattas även i juletider. Den här veganska varianten är lite av en hybrid mellan klassisk brownie och julfavoriten fudge. Resultatet blir en perfekt kladdig, god och smakrik godbit som lämpar sig perfekt när det vankas jul.

Annons
Recept på veganska brownies

5. Chokladtryfflar gjorda på avokado

Vi är nog många som älskar att dyka ner bland chokladtryfflar och chokladpraliner i juletider (och annars också). Dessa veganska chokladtryfflar är gjorda på avokado och har samma krämiga känsla och fylliga smak som originalet. Det allra bästa? Du behöver bara fem ingredienser.

Recept på veganska chokladtryfflar

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons