Nyttig vegansk fudge med jordnötssmör

Vegansk fudge med jordnötssmör.

Sugen på något snabbt, enkelt och gott, som dessutom är nyttigt och helt veganskt? Fudge låter väl kanske inte som någon hälsokost, men det går att göra det betydligt nyttigare än den du köper i butik.
15 juni, 2017

Nyckeln till den här underbara fudgen är kokosolja som innehåller massor av nyttiga fetter och oljor. Därtill lägger vi massor av nötter, vilket som bekant är något vi alla bör äta för dess goda hälsoegenskaper.

Men fudge äter vi ändå så klart främst för att det är gott, och det här enkla receptet kommer få dig att alltid vilja ha halva frysen full av gyllenbruna fudgerutor.

Du behöver:

1,2 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)

2 msk kokosolja

2 msk lönnsirap eller honung

1/4 tsk vaniljextrakt

1 krm salt

Gör så här:

  1. Mixa ingredienserna ordentligt. Om det går trögt kan du ställa skålen i micron i ca 15 sekunder.
  2. Häll krämen i en form med bakplåtspapper.
  3. Ställ i frysen i 30-40 minuter.
  4. Ta ut när din fudge är hård, vänta i 5 minuter och skär sedan upp i rutor.

Färdigt!

(Om du inte slukar alla direkt går det utmärkt att spara dem i frysen.)

Testa också: Vegansk chokladmousse på bara tre ingredienser

Vegansk chokladmousse.

Vegansk chokladmousse.

Källa: Spoon University

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: