Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Satsa på veganskt i påsk – 11 magiskt goda recept

29 mar, 2018 
AvRebecca Wictor
vegansk påskmat.
Kör på vegansk mat i påsk! Här är recepten du ska satsa på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Skummig ärtsoppa

Skummig ärtsoppa

En frisk och god ärtsoppa med krunchigt tillbehör i form av strössel på kavring. Byt bara ut smör och crème fraiche mot mjölkfria alternativ. Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaolja. Se recept här!

2. Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

En supergod klassiker. Använd mjölkfritt smör och krydda ordentligt. Vill du förbereda rätten, skär upp potatisarna och låt dem ligga i en skål med vatten i kylen tills det är dags att tillaga dem. Det kommer bara göra dem ännu krispigare. Se recept här!

Annons

3. Hummus

Hummus

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hummus är en krämig kikärtsröra som härstammar från det arabiska köket. Röran passar utmärkt som dipp eller tillbehör till grönsaker, bröd, falafel med mera. Perfekt till påskbordet, med andra ord. Se receptet här!

4. Morotslax

Morotslax
Via: Mydarlingvegan.com

Gör egen morotslax, det är supergott att äta som den är eller att ha i en bagel med någon vegansk röra, som hummus eller baba ganoush. Se recept på morotslax här!

Annons

5. Vegansk frittata

Vegansk frittata
Via: anodetomungbeans.com

Hur god ser inte denna veganska frittatan ut? Äggersättning, tofu, ris och massor av goda kryddor. Superfin att ställa fram på påskbuffén. Se recept här!

6. Primörer med äggfri aioli

6. Primörer med äggfri aioli

Använd det du gillar bäst och som är bäst i säsong. Till exempel sockerärtor, späda röd- eller gulbetor, små morötter, rädisor eller salladslök. Gör en vegansk majonäs och ha i lite pressad vitlök. En vinnare helt klart! Se recept här!

Annons

7. Tabbouleh

7. Tabbouleh

Tabbouleh är ett friskt och smakrikt tillbehör med dinkel eller bulgur som du kan använda istället för potatis. Jättegott till grillat men fungerar lika bra på buffébordet. Se recept här!

8. Miso- och dijongriljerade morötter

 Miso- och dijongriljerade morötter
Via: Closetcooking.com

Ett jättegott tillbehör på påskbordet. Salt, sött och syrligt. Försök få ta på färska primörmorötter för riktigt bra resultat. Se recept här!

Annons

9. Auberginesill

Auberginesill

För vissa är sill på påskbordet ett måste. Och varför vara utan när det finns riktigt bra alternativ? Prova denna senapssill gjord på aubergine. Läs recept här!

10. Veganska ”kött”bullar

Veganska "kött"bullar
Via: Staceyhomemaker.com

Byt ut köttbullarna mot dessa underbart goda lins- och quinoabollar. Kryddade med basilika och vitlök och fungerar lika bra att äta som de är eller att ha i en god tomatsås. Se recept här!

Annons

11. Surdegsbröd

Ett härligt gott surdegsbröd med frasig yta och krämigt inre. Gott att lägga hummus och morotslax på. Se recept här!

Läs mer:

Så gör du veganska kanelbullar – enkelt recept

Nina Campioni: Att äta veganskt – så funkar det

Älskar du veganska godsaker? Då är det här Instakontot något för dig

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons