Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Enkel vegansk majonnäs – på kikärtsspad

25 aug, 2017 
Vegansk majonnäs på kikärtsspad.
Det finns flera äggfria alternativ till majonnäsen i butikshyllorna, men det är inte särskilt svårt att vispa ihop en hemmagjord variant. Spadet från konserverade kikärtor – aquafaba – fungerar utmärkt som ersättare för ägg i en hemmagjord majonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Till dina pommes frites, på mackan eller burgaren – en klick majonnäs är ett enkelt sätt att förgylla en hel måltid. Och det finns ingen anledning att gå miste om det bara för du inte äter ägg.

Ingredienser:

3 msk kikärtsspad

½ tsk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 dl neutral rapsolja

Gör så här:

1. Mixa kikärtsspadet med senap och kryddorna.

2. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Häll inte för snabbt, då finns det risk att majonnäsen skär sig.

3. Fortsätt mixa tills du får en slät och fluffig majo och servera som tillbehör.

Tips! Vill du ge din majonnäs en extra twist? Smaksätt med färska örter, vitlök eller några droppar tryffelolja.

Relaterat recept: Så gör du maränger utan ägg

Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär! Foto: IBL
Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär! Foto: IBL

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons