Baka med glögg – 5 goda recept

Har du testat att baka med glögg? Supergott!

Håkan Johansson på Bageri Brillo delar här med sig av sina omåttligt goda recept på pepparkakor, saffransbullar och saffransskorpor. Hemligheten bakom pepparkakorna? Glögg i degen!
27 november, 2017

Håkan Johansson utsågs till världsmästare i kategorin ”sötebröd” i Bakery Masters 2014. Lagom till jul har han tagit fram julrecept till Lucia Choklad som är en elegant starkvinsglögg med klassisk smak av glöggkryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomerans tillsammans med finstämd smak av choklad från rostade kakaobönor.

Glöggen passar lika bra att värma och dricka på traditionellt vis tillsammans med pepparkakor som att serveras kall som avec till kaffet, gärna tillsammans med en chokladtryffel smaksatt med glögg.

1-3: Pepparkakor, lussebullar och saffransskorpor

Till recepten >>

Håkan Johanssons pepparkakor, lussebullar och saffransskorpor.

Håkan Johanssons pepparkakor, lussebullar och saffransskorpor.

4-5: Två sorters chokladtryfflar med glögg

Till receptet >>

Lena Söderströms chokladtryfflar med glögg.

Lena Söderströms chokladtryfflar med glögg.

Håkan Johansson serverar glöggen Lucia Choklad.

Håkan Johansson serverar glöggen Lucia Choklad.

Lucia Choklad (nr 76504) kostar 89 kr på Systembolaget.

Lucia Choklad (nr 76504) kostar 89 kr på Systembolaget.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: