Valnötskaka med brynt smör – god som tårtbotten

Valnötskaka.

En luftig kaka gjord på egen-mixat valnötsmjöl är perfekt att använda till tårtbottnar. Brynt smör ger kakan extra god smak av smörkola och nötter. Lägg lite lättvispad vaniljgrädde och säsongens bär mellan bottnarna och bjud på en enkel men smakrik tårta.
17 augusti, 2017

1 plåt

Du behöver:

185 g valnötter

185 g strösocker

5 ägg

50 g vetemjöl

300 g Arla Svenskt Smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Mixa valnötter och socker fint i en matberedare.
  3. Tillsätt ägg och mjöl och mixa ytterligare.
  4. Bryn smöret och låt svalna något.
  5. Mixa i smöret lite i taget tills allt är tillsatt och smeten är slät.
  6. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
  7. Baka mitt i ugnen ca 10-15 min.
Valnötskaka.

Valnötskaka.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: