Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så gör du en proffsig trerätters på nyår – kocken tipsar

21 dec, 2017 
AvSofia Börjesson
Trerättersmiddag till nyår
Vet du inte vad du ska bjuda gästerna på för mat på nyår? Inga problem, här har du en fullständig meny – komponerad av en riktig kock!
Annons

Snart är det dags för raketer, skumpa och nyårslöften! Niklas Odin är delägare i Stockholms Krogbolag och kökschef på restaurang TAKO i Stockholm, och han har delat med sig av ett urval av deras mest populära rätter inför nyår.

– Det är alltså samma menyn som vi serverar på restaurangen på nyårsafton, med wagyu-entrecôte som en av huvudrätterna, säger han.

Temat är alltså asiatiskt och middagen inleds med ett urval av sushi och temaki (japanska aptitretare) som man delar på runt bordet. Därefter kommer huvudrätten på yuzu- och sojaglacerad entrecôte med brynt smör, och sedan rundar man av med färska frukter med kokosglass och sockerkaka.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Niklas Odin, kökschef på restaurang TAKO i Stockholm
Restaurang TAKOs kökschef, Niklas Odin, tycker att fler borde våga sig på asiatiskt på nyår. Foto: Stockholms krogbolag

Recepten till en fulländad nyårsmiddag:

Låter det avancerat? Lugn. Enligt Niklas Odin går det att få till middagen som glad amatör, även om det kan låta klurigt.

Annons

– Det är inga problem att få till smakerna hemma, men vissa tycker ju att det kan vara svårt att få till sin sushi, säger han.

Finns det några bra knep att ta till?

– Ja, till att börja med har många för varmt ris, man ska låta det svalna i minst 30 minuter innan man sätter igång – och sedan ska man använda lite kallt vatten på fingrarna så att inte riset klibbar. Ett annat knep är att använda gladpack över bambumattorna, då slipper man kladd och att det fastnar.

Det låter väl inte så svårt? Här nedanför har du recepten till TAKOs nyårsmiddag. Lycka till!

Läs mer:

Annons