Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Trendiga maträtter 2021 – och Så kombinerar du med vin

22 apr, 2021 
AvErika Garmelius
Matcha vinet med mattrenderna 2021
Covid-19 har gjort att vi fokuserar på hemmalivet. Vi renoverar, har hemmaspa men fokuserar även till stor del på matlagning. Vad ska vi då dricka till de nya mattrenderna? Vi listar drycken som matchar bäst med maten.
Annons
5 Vintrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

Sällan har vi tillbringat så mycket tid hemma som vi gör nu. Detta gör att vi har mer tid att vara i köket och experimentera med nya maträtter, vilket har präglat årets mattrender 2021, visar en rapport från The Wine Company.

Här kommer de bästa tipsen för att toppa de trendiga måltiderna med en passande dryck!

4 heta mattrender med matchande dryck:

1. Lyxiga frukostar – pocherat ägg, hembakat bröd och pannkakor

Nu när vi är mer hemma är det en perfekt tid till att laga lyxiga frukostar. Varför inte pochera ett ägg, baka bröd eller steka pannkakor. Något som passar bra till detta är grapefrukt-mimosas, gjorda på spansk cava, syrlig grapefruktjuice och sockerlag.

Annons

En annan favorit som passar perfekt till en härlig helgfrukost är fläderspritz på ett friskt Riesling från Alsace, kolsyrat vatten och en skvätt flädersaft. En riktigt bra start på dagen!

2. Enkla grundrecept – Cacio e pepe

Varför krångla till det? Nu vill vi gå tillbaka till the basics och lära oss allt det som vi har glömt från hemkunskapen. Pastatrenden är ett mycket bra exempel, allt fler vill göra sin egen pasta i kombination med klassiska recept. Varför inte testa på en cacio e pepe med svartpeppar, olivolja, pecorino romano och en skvätt pastavatten? Perfekt till detta är ett friskt rödvin, till exempel en klassisk chianti.

3. Mat som är bra för själen – comfort food

Comfort food är mat som inte innehåller lågkalori-substitut utan feta och goda ingredienser. Grädde, ost och kolhydrater, mums! Mat som gör oss väldigt mätta behöver ofta en frisk och sprudlande dryck. Kombinera det med ett härligt glas mousserande.

Annons

4. Fermentera mera – surkål, kimchi och sill

Något som tysk surkål, koreansk kimchi, svensk inlagt sill och japansk miso har gemensamt är fermentering. Detta är en kontrollerad jäsningsprocess som tar fram andra näringsämnen och lyfter fram andra smaker i råvaran.

Till en syrlig fermentering såsom surkål, kimchi och sill passar ett superljust rött vin med en hint av kolsyra som gärna har en liten funkig smak. Miso som både är mustig, salt och umamirik passar bra ihop med ett moget vitt vin som har fått utveckla mer nötighet och nyanser av honung.

Källa: The Wine Company Foto: Unsplash

Annons