Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tranbärs- och pistaschnötsbrownies

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Mumsiga brownies med tranbär och pistasch. Använd mörk choklad med 50–60 procent kakaohalt, högre halt kakao gör brownisarna smuliga. Kakorna smakar bäst om de bakas en dag i förväg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 16 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

300 g mörk choklad

200 g smör (i tärningar) + lite extra smör till formen

280 g ljust muscovadosocker

4 msk tranbärsjuice (eller mjölk)

4 medelstora ägg

3 1/4 dl vetemjöl

1/2 tsk kanel

ca 75 g torkade tranbär

100 g pistaschnötter (grovt hackade)

ev florsocker (till pudring)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form, ca 30 x 17 cm. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt smör, socker och juice/mjölk. Smält på svag värme under ständig omrörning.

Låt svalna något, vispa sedan ner äggen, ett i taget. Sikta ner mjölet och vänd ner kanel och tranbär.

Häll hälften av smeten i formen, strö över nötterna, och bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå.

Grädda i 25–30 minuter.

Skär kakan i bitar medan den fortfarande är varm. Browniesarna håller sig upp till en vecka om de förvaras i en lufttät burk. Pudra gärna florsocker över innan servering.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons