Torsk med curryfrästblomkål och quinoasallad
08 okt, 2025
Ge torsken nya smakkompisar med curry, blomkål och lime. Servera med en quinoasallad för en mättande måltid!
Annons
Torsk med curryfrästblomkål och quinoasallad
Mild curry och vit fisk är en perfekt kombination. Tillsammans med syrlig lime och knaprig blomkål får du en fräsch, matig rätt.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g filé av vit fisk, t ex torsk eller kolja
2 msk olivolja
1 msk smör
Salt och svartpeppar
Quinoasallad:
200 g quinoa
75 g färsk babyspenat
1 rödlök
¼ tsk curry
1 lime
Currystekt blomkål:
1 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
1 lime
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 lime
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och torka spenaten. Skala och finhacka rödlöken. Blanda quinoa med spenat, rödlök, curry och saften från en lime.
- Currystekt blomkål: Skölj blomkålen och dela den i små buketter. Skala och finhacka vitlöken. Stek blomkålen i olja i 3–4 minuter tills den får färg. Tillsätt vitlök och curry och stek i ytterligare 1–2 minuter. Häll över i en skål och smaka av med limesaft, salt, peppar och ev lite extra curry.
- Skär fisken i portionsbitar. Stek i olja och smör 2–3 minuter per sida tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
- Servering: Lägg quinoasalladen i djupa tallrikar. Toppa med blomkål och avsluta med stekt fisk. Servera med limeklyftor och crème fraiche.
Foto: Columbus Leth
Annons