Tonfisktartar med avokado

Recept på tonfisktartar med avokado

Betina Hastoft
Smaksätt din tonfisktartar med sesamolja och Kikkoman ponzu och dröm dig bort!
06 september, 2022
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken
1:49

Efter reklamen: Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

(1:49)

Slå på ljud

Tonfisktartar med avokado

Tonfisktartar med härliga asiatiska smaker.

Enkelt recept på tonfisktartar med avokado
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

200 g färsk MSC-märkt tonfisk (av sushikvalitet)
1 ekologisk lime
1 msk Kikkoman ponzu
1 tsk sesamolja
1 mogen avokado
1 salladslök
Salt och peppar
1 näve koriander

Till servering:

2 skivor bröd

Vitello tonnato – så gör du den italienska klassikern

Gör så här:

  1. Finriv skalet från halva limen och pressa saften från hela limen.
  2. Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop en marinad av limejuice, finrivet limeskal, ponzu och sesamolja och vänd ner tonfisken. Låt dra i kylen i minst 30 minuter. Skär avokadon i små tärningar. Skär salladslöken fint. Vänd avokado och salladslök med tonfisken och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp på tallrikar, garnera med plockad koriander och servera med bröd.

Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft