Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tonfisktartar med avokado

06 sep, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på tonfisktartar med avokado
Smaksätt din tonfisktartar med sesamolja och Kikkoman ponzu och dröm dig bort!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

Tonfisktartar med avokado

Tonfisktartar med härliga asiatiska smaker.

Enkelt recept på tonfisktartar med avokado

2 portioner

Annons

Du behöver:

200 g färsk MSC-märkt tonfisk (av sushikvalitet)
1 ekologisk lime
1 msk Kikkoman ponzu
1 tsk sesamolja
1 mogen avokado
1 salladslök
Salt och peppar
1 näve koriander

Till servering:

2 skivor bröd

Gör så här:

  1. Finriv skalet från halva limen och pressa saften från hela limen.
  2. Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop en marinad av limejuice, finrivet limeskal, ponzu och sesamolja och vänd ner tonfisken. Låt dra i kylen i minst 30 minuter. Skär avokadon i små tärningar. Skär salladslöken fint. Vänd avokado och salladslök med tonfisken och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp på tallrikar, garnera med plockad koriander och servera med bröd.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons