Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Tonfisksröra med sparris och mynta

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på tonfiskröra med sparris och mynta
Columbus Leth
Tänk att tonfiskröra kan bli så gott och kännas så lyxigt. Med säsongens första sparris blir denna rätt oemotståndlig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Tonfisksröra med sparris och mynta

Lättlagat och underbart gott. Passa på när sparrisen är i säsong!

Så gör du läcker tonfiskröra med sparris och mynta
Columbus Leth
Annons

8 bufféportioner

Du behöver:

2 burkar tonfisk i olja à 150 g
4 sardeller
2 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
Salt och peppar
2 msk kallt vatten
2 msk olivolja

Topping:

1 dl pumpafrö
2 msk olivolja till stekning
Salt
1 bunt grön sparris, 500 g
1 näve dill
1 näve mynta

Till servering:

Ev citroner
Ev bröd

Gör så här:

  1. Kör tonfisk och sardeller i blender eller matberedare till en jämn konsistens. Blanda med crème fraiche och smaka av med citron, salt och peppar. Justera konsistensen med vatten och olja.
  2. Rosta pumpafröna i olja i en stekpanna i ca 5 minuter, tills gyllene, och salta. Skölj sparrisen, bryt av den nedersta, träiga delen och släng bort. Koka sparrisen i saltat vatten i 1–2 minuter. Låt rinna av ordentligt. Hacka dill och mynta grovt.
  3. Lägg upp tonfiskkrämen på små assietter eller ett uppläggningsfat. Toppa med sparris, dill, mynta och pumpakärnor. Servera ev med citronklyftor och bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons