Sveriges billigaste champagne släpps idag

Champagne är fortsatt en exklusiv, och därmed dyr, dryck. Men nu finns i alla fall möjligheten att välja ett billigare alternativ – idag släpps Sveriges billigaste champagne – enligt experten är den prisvärd och god.
01 februari, 2016

Champagne är en exklusiv dryck som, mycket på grund av priset, ofta bara dricks vid högtidliga eller festliga tillfällen. Hittills har den billigaste flaskan på Systembolaget varit från Alexandre Bonnet och kostat för 269 kr. Från och med i dag finns dock en ny champagne med landets lägsta pris: i dag lanseras A Viot  (artikelnummer 77657), flaskan kostar 175 kronor och finns i beställningssortimentet.

A Viot är gjord på regionens tre druvsorter pinot noir (60%), chardonnay (30%) och pinot meunier (10%) vilket ger en torr och klassisk champagne med friska och fruktiga toner av citrus, brioche och gula äpplen. Champagne måste lagras minst 15 månader, A Viot är lagrad hela 72 månader och uppfyller därmed kravet med råge. Hur smakar den då? Vi har själva inte testat men ELLE mat och vins Suzanne Ribbing har provsmakat den och rekommenderar den i sin blogg.

A Viot – Sverige billigaste champagne 

Läs mer:

Champagne hjälper dig att hålla vikten (och 3 andra hälsofördelar med att dricka bubbel)

Champagne ger dig bättre minne

Så gör du jelloshots med champagne och guld