Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Stracciatella med långbakade tomater

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på stracciatella med långbakade tomater
Columbus Leth
Långbakade tomater med gräddig stracciatella, lite olivolja och ett riktigt gott bröd – nu snackar vi smakmagi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Stracciatella med långbakade tomater

Den gräddiga osten med söta bakade tomater är delikat på en varm sommardag – och lätt att laga i förväg.

Annons

8 bufféportioner

Du behöver:

2 färska mozzarellakulor
2 dl vispgrädde
Salt

Långbakta tomater:

500 g körsbärstomater
2 tsk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar

Servering:

3 nävar basilika
2 msk olivolja
Salt och peppar
4 skivor bröd

Gör så här:

  1. Börja med stracciatellan. Riv osten i små strimlor. Lägg dem i en skål och häll grädden över. Täck skålen och ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten. Rör om och smaka av med en nypa salt.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt. Strö socker över, ringla på olja och vinäger, salta och peppra. Ställ in i kall ugn. Sätt på ugnen på 160° och baka tomaterna i ca 50 minuter tills de är mjuka och spricker lätt.
  3. Lägg upp stracciatellan på ett litet fat eller fyra assietter. Toppa med långbakta tomater, basilika, olja, salt och peppar och servera genast med rostat eller grillat bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons