Stockholms Bränneri släpper glögg – som smakar glögg
Under tio års tid har Stockholms Bränneri skapat drycker och har hela tiden behållit samma utgångspunkt: att gå efter egen smak. Nu rundar de av sitt tionde jubileumsår med att släppa Stockholms Bränneri Glögg – en framtida klassiker i modern tappning.
2017 släppte Stockholms Bränneri sin första Gin & Tonic Glögg och har sedan dess utmanat svenskars uppfattning om vad en juldryck är – och vad den kan vara. I sitt sortiment finns det allt från klassiska smaker till smakstarka alkoholfria alternativ. Förra året fick det vita mullbäret sätta smak på Årets Glögg 2024 och året innan det var glöggen 2023 smaksatt med hallon, aroniabär, julkryddor och dry gin. 2025 går Stockholms Bränneri tillbaka till det trygga och familjära – med en glögg som smakar just glögg.
– Utgångspunkten var att vi själva i år ville ha en glögg som kändes trygg och omfamnande. Vi kommer aldrig sluta vara nyfikna, och än finns en hel värld av smak att utforska, men när det kommer till vårt julsortiment, känner vi att vi där har plats för något för oss väldigt traditionellt, säger Anna Wikner, delgrundare av bränneriet.
Stockholms Bränneri Glögg kombinerar pressade körsbär och svarta vinbär med klassiska julkryddor som kryddnejlika, kardemumma och apelsin till vad som resulterat i en glögg med stor smak och värmande känsla. Glöggen är ekologisk och produktionen sker på bränneriet på Södermalm, där varje flaska buteljeras och för hand doppas i vax.
– Vår nya glögg ska kännas som om den alltid funnits, men med en tydlig Stockholms Bränneri-prägel, säger Erik Hasselgärde, produktutvecklingsansvarig.
Stockholms Bränneri Glögg (7693502) avnjuts bäst uppvärmd med traditionella tillbehör och släpps i Systembolagets beställningssortiment den 22 oktober 10:00.