Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Stenbitsrom med burrata och avokado

15 mar, 2022 
AvTimm Vladimir
Recept på stenbitsrom med burrata och avokado
Lyxa till det med burrata med avokado och den rom som du föredrar – tångkaviar och laxrom, båda fungerar fint i denna enkla rätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Stenbitsrom med burrata och avokado

Använd den rom du föredrar, tångkaviar eller laxrom smakar också fint här.

Starta middagen med stenbitsrom med burrata och avokado

4 portioner

Du behöver:

2 msk pinjenötter
2 avokador
100 g valfri rom
2 kulor burrata
1 msk citronolivolja

Garnering:

1 litet knippe körvel
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Halvera avokadorna, ta bort kärnorna och skär köttet i tunna skivor. Lägg avokado på ett serveringsfat, fördela rom ovanpå.
  2. Låt burratan rinna av, fördela i mindre bitar och lägg ovanpå rommen. Strö på pinjenötter, droppa olivolja över och garnera med lite körvel, salt och peppar.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons