Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs

14 dec, 2022 
AvEmma Martiny
Recept på sprödstekt torsk med polenta och sotad majs
Sprödstekt torsk är en klassisk vardagsrätt hemma hos många, twista till den med krämig polenta och servera med sotad majs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs

Polenta är underskattat, det finns så mycket gott att göra med dessa små gryn!

Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs är bra vardagsrätt med mycket smak

4 personer

Annons

Du behöver:

500 g torskfilé
1 msk smör, till stekning
Salt
Färskmalen svartpeppar

Polenta:

250 g polenta
1 1/4 dl vatten
1 dl färskriven parmesan
1 dl flagad parmesan
Salt
Färskmalen svartpeppar

Till servering:

200 g majs, frusen
200 g färsk spenat
2 msk smör
Salt
Färskmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll polentagrynen i kokande saltat vatten och rör om hela tiden under cirka 15 minuter tills polentan är krämig. Häll ner den rivna parmesanen i polentan och rör om, smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek torsken, först på köttsidan i cirka 2 minuter och sedan på skinnsidan tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll kokande vatten över majsen så att de tinar. Häll av vattnet och rosta dem i stekpanna med lite smör. Krydda med salt och lyft ut pannan. Fräs spenaten mjuk i smör i stekpannan, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp polenta på tallriken, toppa med fisken, spenat och majs samt några parmesanflagor.

Foto: Nina Malling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons