Spröda kanelkakor

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på spröda kanelkakor
Ljuvligt spröda kanelkakor som ser ut som små kanelbullar är en garanterad succé på kakfatet!
Annons
Så gör du goda sandwichkakor hemma
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Spröda kanelkakor

Fyllningen rullas in i mördegen och ger kakor som ser ut som kanelbullar.

Spröda kanelkakor som ser ut som små kanelbullar

50 stycken

Annons

Du behöver:

400 g (6,7 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
250 g rumsvarmt smör
300 g (3,3 dl) strösocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
2 ägg kanelfyllning
35 g smör
75 g (0,8 dl) strösocker
2 msk mald kanel
½ tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald kardemumma
½ tsk mald ingefära

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smör, socker, kardemumma och ingefära med elvisp till en luftig blandning. Rör i äggen utan att vispa för mycket. Vänd i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i kylskåpet i minst 20 minuter tills den blir kall och lättare att arbeta med.
  2. Fyllning: Smält smöret. Blanda ihop socker, kanel, nejlika, kardemumma och ingefära i en skål. Dela den kalla degen i två delar. Kavla först ut den ena delen på en mjölad arbetsbänk till en rektangulär platta, ca ½ cm tjock. Pensla degen med hälften av smöret och strö över hälften av kryddsockret. Rulla ihop degen till en rulle och rulla in den tätt i plastfolie. Upprepa med den andra degbiten. Kyl degrullarna i minst ett par timmar, helst över natten. Du kan också lägga dem i frysen tills de är helt fasta. Sätt ugnen på 185° varmluft.
  3. Skär degen i skivor, ½ cm, och lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna något på plåtarna innan du flyttar dem till ett galler. Låt dem kallna och förvara i en burk med tätslutande lock.

Foto: Columbus Leth

Annons
Innehåller annonslänkar