Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Småkakor med ätbara blommor

07 jul, 2023 
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Recept på söta småkakor med ätbara blommor
Extra vackert blir kakfatet när det pryds av dessa söta småkakor med ätbara blommor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Småkakor med blommor

Spröda småkakor med blommig smak som också toppas med fina ätbara blommor.

Kakfatet blir extra vackert med dessa småkakor med ätbara blommor

18 stycken

Annons

Du behöver:

225 g rumsvarmt osaltat smör
50 g (0,8 dl) florsocker
50 g kokosnektar
1 msk jasmin- eller lavendelarom (finns t ex på Werners Gourmetservice)
350 g (knappt 6 dl) vetemjöl
2 nypor flingsalt

Glasyr:

1 äggvita
1 msk florsocker
Färska eller torkade ätbara blommor

Gör så här:

  1. Vispa smör, socker, kokosnektar och arom med elvisp. Tillsätt mjöl och flingsalt. Arbeta ihop till en deg och platta ut den något. Svep in i plastfolie och låt den vila i kylen i 1 timme.
  2. På en mjölad arbetsbänk, kavla ut degen till en tjocklek på 1 cm. Stansa ut kakor, 6 cm i diameter, med en pepparkaksform eller ett glas. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 180°. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna.
  4. Förbered glasyren: Vispa äggvitan lätt med sockret i en liten skål. När kakorna har svalnat, pensla dem med glasyr och lägg sedan en eller två blommor på varje kaka. Sätt in kakorna i ugnen igen i 3 minuter för att torka glasyren.

Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons