Spaghetti med vegetarisk linsbolognese

Recept på spaghetti med vegetarisk linsbolognese

Nina Malling
Byt ut köttfärs mot linser och vips så har du en grön linsbolognese! Lätt, gott och otroligt enkelt!
14 december, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Spaghetti med linsbolognese

Det är så enkelt att byta ut köttfärsen mot linser – och det blir supergott!

Så gör du en spaghetti med linsbolognese
Nina Malling

4 personer

Du behöver:

400 g fullkornspaghetti
Färskriven parmesan
Färsk basilika

Linsbolognese:

250 g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja, till stekning
1 morot
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
Salt
Färskmalen svartpeppar
400 g krossade tomater
140 g tomatpuré
21/2 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokta gröna linser à 400 g
2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Rensa svampen och skär i småbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i olja i en kastrull tills de blir lätt gyllene. Skala och riv moroten, tillsätt den, basilika, oregano, salt och peppar i panna. Fräs några minuter innan du tillsätter krossade tomater, tomatpuré och buljong i grytan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj i durkslag, låt rinna av. Lägg dem i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den med linsbolognesen, riv över parmesan och färska basilikablad.
Magiskt god zucchinilasagne

Foto: Nina Malling