Magiskt god zucchinilasagne

Recept på zucchinilasagne

Satsa vegetariskt! Denna zucchinilasagne är riktigt god. Här samlas allt i en form – enkelt och smidigt.
03 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

2 zucchini

1 liten gul lök

2 klyftor vitlök

2 tsk oregano

olja till stekning

75 g färdigskuren grönkål

200 g babyspenat

250 g ricotta

½ ekologisk citron, skalet

Salt och svartpeppar

100 g riven mozzarella

Till servering:

Grovt bröd

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
  3. Hacka lök och vitlök och stek försiktigt i lite olja tillsammans med oregano.
  4. Tillsätt grönkål och spenat och stek tills spenaten faller ihop.
  5. Blanda ner ricotta och smaka av med citronskal, salt och peppar.
  6. Fördela lager med zucchini respektive ricottaröra i ett mindre, ugnsfast fat.
  7. Toppa med zucchini.
  8. Strö mozzarella över och grädda grönsaksformen i ugnen i ca 35 minuter.
  9. Servera gärna med nybakat bröd till.
Recept på zucchinilasagne

Magiskt god zucchinilasagne.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Medelhavspasta med zucchini och mozzarella

Grillad zucchini med bönor och salta mandlar

Zucchinisallad med pinjenötter och chili

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: