Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Zucchinisallad med pinjenötter och chili

08 maj, 2017 
AvRedaktionen
Zucchinisallad med pinjenötter och chili.
Grillar du zucchini så kommer du att älska den här smakrika förrätten med pinjenötter, chili och parmesan på toppen.
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

10 små zucchini (skivade på längden)

4 msk olivolja

2 röda chili (urkärnade och finhackade)

1 tsk finhackad slätbladig persilja

2 vitlöksklyftor

15 g rostade pinjenötter

2 citroner (pressad saft)

40 g parmesan

Salt och peppar

Gör så här:

Skär zucchinin på längden i tunna strimlor med en mandolin eller osthyvel. Pensla strimlorna med 1 msk olivolja och grilla i omgångar på grillen i cirka 3–4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan.

Blanda chili, persilja och vitlök i en skål tillsammans med pinjenötter, citronsaft och 3 msk olivolja. Ringla över zucchinin och toppa med lite parmesanflagor.

Zucchinisallad med pinjenötter och chili.
Zucchinisallad med pinjenötter och chili.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons