Spaghetti med kyckling, tomat, oliver och timjan
Supergod pasta med kycklingfärs och stora smaker av tomat, oliver och timjan.
4 portioner
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 ½ msk olivolja till stekning
500 g kycklingfärs
6 stjälkar färsk timjan
1 msk herbes de Provence
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
2 förpackningar tomatkross
1 msk balsamicovinäger
½ tsk strösocker
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
350 g spaghetti
75 g blandade oliver
25 g parmesan
Ev färsk timjan

Pasta med grönkålspesto och grönkålschips
Gör så här:
- Skala och hacka vitlök och lök fint. Stek i olja i en gryta i 2 minuter, tills löken är genomskinlig och glansig. Blanda ner kycklingfärsen, fördela och fräs med löken. Bryn i ca 5 minuter.
- Tillsätt finhackad timjan, herbs de Provence och tomatpuré och stek vidare i 2 minuter. Tillsätt hönsbuljongtärning, hackade tomater, balsamicovinäger och socker och låt såsen koka upp. Sänk värmen till medel och låt småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
- Vänd försiktigt ihop spaghettin och såsen i grytan. Fördela i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med oliver, färskriven parmesan och gärna extra timjan. Servera genast.
Foto: Line Falck, Society of lifestyle