Pasta med grönkålspesto och grönkålschips

Recept på pasta med grönkålspesto och grönkålschips

Winnie Methmann
Grönkålen är i säsong från oktober till mars – passa på att maxa pastan med både grönkålspesto och grönkålschips!
07 oktober, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Pasta med grönkålspesto och grönkålschips

Grön pasta med maxad smak!

Så gör du pasta med grönkålspesto och grönkålschips
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

400 g färsk pasta
20 g parmesan

Grönkålschips:

150 g färsk grönkål
1 msk olivolja
Salt

Grönkålspesto:

100 g valnötter
150 g färsk grönkål
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ citron
50 g parmesan
Salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna och massera dem med olivolja och salt i en skål. Bred ut bladen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta grönkålen i ugnen i cirka 20 minuter, tills den är spröd.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna och låt svalna något. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna. Blanda grönkålsbladen med olivolja, skalad vitlök och citronsaft i en mixer eller matberedare tills du får en grön massa. Tillsätt rostade valnötter och riven parmesan och mixa igen tills peston får en krämig men ändå grov konsistens. Smaka av med salt.
  3. Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen och vänd sedan ner grönkålspeston i pastan tillsammans med 2 msk av det avrunna pastavattnet. Toppa med grönkålschips och parmesanflingor och servera.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

Så gör du en krämig pasta kålbonara

Testa carbonara med säsongens godsaker!

Pasta med tomater, vin och vitlöksolja

Odlat egna tomater? Då måste du prova den här!

Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

Klassisk carbonara med en grön twist!