Uppfriskande soppa på salladslök med getostscrostini
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Salladslök som bakats i ugnen gör den här soppan uppfriskande och fräsch. Servera salladslökssoppan tillsammans med frasiga crostini som toppats med smälts getost.
Annons
![(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021](https://cdn.jwplayer.com/v2/media/plBm5bjk/poster.jpg?width=720)
Soppa på salladslök med getostscrostini
Bjud på en uppfriskande soppa med frasiga crostini som tillbehör!
6 portioner
Du behöver:
1 fänkål
3 stjälkar bladselleri
1 morot
4 msk olivolja
salt
600 g salladslök
Getostscrostini:
6 skivor baguette
1 getbrie-ost
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Skär fänkål, selleri och morot i grova bitar. Värm 2 msk av olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt grönsakerna och 1 tsk salt. Stek i 10 minuter på medelvärme. Sänk värmen och stek en stund till. Rör runt i kastrullen då och då.
- Skär bort rötterna och ändarna på 400 g salladslök. Vänd runt i2 msk olivolja och en rejäl nypa salt. Fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen i 15 minuter tills de tar färg.
- Häll ner lökarna och den vätska de släppt i kastrullen. Tillsätt 2 liter vatten, låt koka upp. Sjud i2 timmar och sila därefter bort grönsakerna. Smaka av med salt.
- Skär resterande salladslökar i små bitar och låt dem koka i soppan i 10 minuter. Rosta brödskivorna i ugnen på högsta grilläge. Skär getbrien i skivor och fördela på bröden. Grädda under grill igen, 3–5 minuter, tills osten smält. Servera soppan med getostscrostini i.
Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini
LÄS MER:
Annons