Sojanudlar med purjolök, sockerärter och cashewnötter

Recept på sojanudlar med purjolök, sockerärter och cashewnötter

Betina Hastoft
Säg hej då till klassiska snabbnudlar och ge dessa sojanudlar med purjolök och sockerärter en chans. På 15 minuter har du en mättande middag med mycket smak!
19 april, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Sojanudlar med purjolök, sockerärter och cashewnötter

Medan nudlarna kokar, skiva lite grönt och rör ihop en snabb marinad, och vips – så är det middag!

Så gör du snabba sojanudlar med purjolök, sockerärter och cashewnötter
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

200 g äggnudlar
1 salladslök
125 g sockerärter
1 ½ msk olivolja, till stekning

Marinad:

1 dl japansk soja
1 dl jordnötssmör
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk socker
Peppar

Till servering:

1 knippe färsk koriander
50 g rostade cashewnötter

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
  2. Rensa salladslöken och skär i tunna strimlor eller ringar. Skölj sockerärterna och skär dem i mindre bitar. Vispa ihop soja, jordnötssmör, sesamolja, vinäger, socker och peppar till en marinad i en skål.
  3. Hetta upp olja i en wok och fräs purjolök och sockerärter i 2 minuter tills de är lätt gyllene. Tillsätt de kokta nudlarna och sojamarinaden och vänd rätten med en tång eller två gafflar tills marinaden är väl fördelad och rätten genomvarm.
  4. Skölj och plocka koriander. Hacka cashewnötterna grovt. Servera nudlarna i serveringsskålar och toppa med koriander och cashewnötter. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft