Sojanudlar med salladslök, sockerärter och cashewnötter
Medan nudlarna kokar, skiva lite grönt och rör ihop en snabb marinad, och vips – så är det middag!
4 portioner
Du behöver:
200 g äggnudlar
1 salladslök
125 g sockerärter
1 ½ msk olivolja, till stekning
Marinad:
1 dl japansk soja
1 dl jordnötssmör
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk socker
Peppar
Till servering:
1 knippe färsk koriander
50 g rostade cashewnötter
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
- Rensa salladslöken och skär i tunna strimlor eller ringar. Skölj sockerärterna och skär dem i mindre bitar. Vispa ihop soja, jordnötssmör, sesamolja, vinäger, socker och peppar till en marinad i en skål.
- Hetta upp olja i en wok och fräs purjolök och sockerärter i 2 minuter tills de är lätt gyllene. Tillsätt de kokta nudlarna och sojamarinaden och vänd rätten med en tång eller två gafflar tills marinaden är väl fördelad och rätten genomvarm.
- Skölj och plocka koriander. Hacka cashewnötterna grovt. Servera nudlarna i serveringsskålar och toppa med koriander och cashewnötter. Servera genast.
Foto: Betina Hastoft