Så enkelt gör du Sofia Woods glutenfria bananbröd

Sofia Woods glutenfria bananbröd

Efter den stora succén med Sofia Woods bananbröd är äntligen den glutenfria tappningen av det populära brödet äntligen här. Spana in receptet!
03 november, 2020

Ett av Sofia Woods populäraste recept är helt klart hennes bananbröd! Sofia Woods glutenfria bananbröd med svart sesam, vallmo, choklad och dulce de leche är precis lika gott som det låter!

Sofia Woods glutenfria bananbröd
Mira Wickman

Recept glutenfritt bananbröd:

250 g Semper glutenfri mix all-purpose + mer till formen

125 g ljust muscovadosocker

1 1/2 tsk flingsalt

40 g svarta sesamfrön

40 g vallmofrö

20 g chiafrö

1 tsk bakpulver

1/2 tsk vanilj

1/2 tsk kanel

5 övermogna bananer

2 ägg

1/2 dl grekisk yoghurt

2 msk olivolja + mer till pensling

1 dl chokladknappar

2 msk råsocker

Till servering:

dulce de leche

flingsalt

Gör så här: Värm ugnen till 200°. Pensla en brödform med olivolja och mjöla med glutenfri mjölmix.

Blanda mjölmix, muscovadosocker, salt, frön, bakpulver vanilj och kanel i en bunke och ställ åt sidan.

Mosa 4 bananer med en gaffel och blanda med ägg, yoghurt och olivolja.

Vänd ner banansmeten i de torra ingredienserna och blanda noga. Rör ner chokladknapparna.

Häll smeten i brödformen och toppa med den sista bananen som du delar i tre skivor på längden. Strö över råsocker och baka sedan i ugnen i 45 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.

Låt svalna. Dra en vass kniv längst med kanterna på formen och stjälp sedan upp bananbrödet.

Servera i skivor tillsammans med dulce de leche och flingsalt att toppa med.

Bananbrödet håller sig saftigt och fint i flera dagar.

Foto: Mira Wickman
Recept: Sofia Wood

LÄS MER:

Inspireras av Elsa Billgren och Sofia Woods drömmiga jul – 8 fina tips

ELLEs influencers: 5 magiska recept du måste testa

Afternoon tea 2.0 med nya smaker

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: