Snabb caesarsallad
I stället för krutonger serverar vi ett gott bröd till och en enklare och snabbare variant av dressing.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingbröst
olivolja till stekning
1 huvudsallat
2 hjärtsallat
3 dl gröna ärter
Caesardressing:
1 dl god majonnäs
1 dl crème fraiche
½ dl vatten
100 g finriven parmesan
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 krm cayennepeppar
salt
Garnering:
Kryddkrasse
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Bryn kycklingbrösten i olja på hög värme. Sänk värmen och stek färdigt 5–7 minuter på varje sida, tills gyllene och genomstekta.
- Skölj och torka sallatssorterna och riv bladen i mindre bitar. Tina ärterna om du använder frysta.
- Vispa ihop dressingen, smaka av med salt.
- Vänd ihop sallatsbladen med dressingen och fördela på tallrikar. Skär kycklingen i skivor och fördela ovanpå salladen. Strö krasse och ärter över och servera med bröd eller krutonger.
Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Läs mer: 10 enkla recept med kycklingfiléer