Så gör du en snabb caesarsallad

Recept på snabb caesarsallad

Betina Hastoft
Caesarsallad är en favorit som aldrig slår fel. Den passar till lunch som till middag som på buffébordet. Den här varianten går snabbt att slänga ihop men alla smaker är där!
28 maj, 2021
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten
1:15

Efter reklamen: Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

(1:15)

Slå på ljud

Snabb caesarsallad

I stället för krutonger serverar vi ett gott bröd till och en enklare och snabbare variant av dressing.

Så enkelt gör du en snabb caesarsallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 kycklingbröst
olivolja till stekning
1 huvudsallat
2 hjärtsallat
3 dl gröna ärter

Caesardressing:

1 dl god majonnäs
1 dl crème fraiche
½ dl vatten
100 g finriven parmesan
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 krm cayennepeppar
salt

Garnering:

Kryddkrasse

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

  1. Bryn kycklingbrösten i olja på hög värme. Sänk värmen och stek färdigt 5–7 minuter på varje sida, tills gyllene och genomstekta.
  2. Skölj och torka sallatssorterna och riv bladen i mindre bitar. Tina ärterna om du använder frysta.
  3. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt.
  4. Vänd ihop sallatsbladen med dressingen och fördela på tallrikar. Skär kycklingen i skivor och fördela ovanpå salladen. Strö krasse och ärter över och servera med bröd eller krutonger.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Läs mer: 10 enkla recept med kycklingfiléer