Smördegspizza med rödbetor och chèvre

Recept på smördegspizza med rödbetor och chèvre

Columbus Leth
Pizzan går barnsligt enkelt att göra med smördeg. Toppa med rödbetor och chèvre och förrätten är klar!
01 november, 2022
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost
1:43

Efter reklamen: Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

(1:43)

Slå på ljud

Smördegspizza med rödbetor och chèvre

Du kan förbereda genom att förgrädda smördegsbotten och baka rödbetorna i god tid.

Lättlagad smördegspizza med rödbetor och chèvre
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g rödbetor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar
1 rulle smördeg (ca 320 g)
150 g chèvreost

Grönsallad:

100 g blandad grönsallad
2 schalottenlökar
1 tsk grov senap
1 tsk flytande honung
2 msk sherryvinäger eller annan vinäger
3 msk olivolja
Salt och peppar
50 g valnötter

Pizza med rotfrukter, rödlök och getost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Skala rödbetorna och skär dem i ½ cm tunna skivor. Blanda olja och vinäger och vänd ner rödbetorna.
  2. Bred ut rödbetorna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper, och krydda med timjan, salt och peppar. Baka 15 minuter i ugnen.
  3. Bred ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper, vik en smal kant runt om och nagga lätt med en gaffel. Förgrädda i 5–10 minuter, tills botten fått lite färg. Hit kan du förbereda.
  4. Fördela rödbetorna på smördegsbotten och toppa med smulad chèvre. Sätt tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 5–10 minuter, tills botten är gyllene och osten är smält.
  5. Sallad: Skölj och torka salladen. Skala schalottenlöken och skär i tunna skivor. Rör ihop senap, honung, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop allt och toppa med grovhackade valnötter.
  6. Servering: Strö lite sallad över pizzan och bjud resten vid sidan av.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam