Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sallad med lax, avokado och ­krutonger

14 apr, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på sallad med lax, avokado och krutonger
Satsa på en matig sallad med lax, avokado och krutonger – mättande nog att ätas som den är eller servera på buffébordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: SkinkfrestelseBrand logo
Mer för mindre: Skinkfrestelse

Sallad med lax, avokado och ­krutonger

Rökt lax och knapriga vitlökskrutonger är så enkelt och så gott.

Matig sallad med kallrökt lax, avokado och vitlökskrutonger

6 portioner

Annons

Du behöver:

1–2 huvuden hjärtsallad
2 avokador
200 kallrökt lax i skivor
1 näve dillkrutonger
3–4 skivor surdegsbröd
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja till stekning
1 nypa salt

Dressing:

2 tsk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Krutonger: Riv brödet i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek brödet i olivolja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt vitlöken när brödet är gyllene och frasigt, och låt steka med 1 minut. Salta.
  2. Skölj hjärtsalladen och dela den i blad. Halvera avokadorna, ta ut kärnan och tärna köttet. Lägg upp salladsblad och avokado på ett fat. Skär laxen i mindre bitar och fördela dem över salladen. Strö dill över.
  3. Dressing: Rör ihop honung, vinäger och olja i en skål och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och toppa med krutonger vid servering.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons