Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Sallad med krabbröra på krispig toast

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på sallad med krabbröra på krispig toast
Krispig sallad, krämig krabbröra – allt serverat på en frasig stekt toast. Svårslaget!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Sallad med krabbröra på krispig toast

Krämig skaldjursröra i en sallad, så gott!

Starta middagen med en sallad med krabbröra på krispig toast

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 romansalladshuvud
1 fänkål
2 nävar färsk dill
3 avokado
Salt och svartpeppar

Krabbröra:

2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
5 droppar tabasco (eller efter smak)
3 msk gräslök
Salt
½ baguette (gärna surdeg)
3 msk olivolja till stekning

Dressing:

1 msk flytande honung
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
2 msk vallmofrön

Till servering:

2 msk gräslök

Gör så här:

  1. Finfördela krabbköttet och blanda med majonnäs och crème fraiche i en skål och krydda med tabasco. Rör i hackad gräslök och smaka av med salt. Skiva brödet och stek det i olja i en stekpanna. Strö över lite salt.
  2. Skölj salladen och strimla grovt. Skölj fänkålen och skiva tunt, exempelvis med en mandolin. Grovhacka dillen. Lägg upp allt på ett fat. Halvera avokadorna, ta bort kärnan och skiva köttet. Fördela över salladen. Krydda salladen med salt och peppar.
  3. Dressing: Blanda honung, citronsaft, vinäger och olja i en skål. Rör i vallmofrön. Ringla dressingen över salladen.
  4. Toppa de varma bröden med krabbsallad precis innan servering. Lägg dem ovanpå salladen, strö över hackad gräslök och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons