Lyxig limemarinerad krabba med coleslaw

Recept på limemarinerad krabba med coleslaw

Skovdal Nordic
Få saker är så lyxigt som krabba! Förhöj krabban med limemarinaden och servera med krämig coleslaw.
10 januari, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Limemarinerad krabba med coleslaw

Limemarinaden förhöjer smaken på de goda krabbklorna och coleslaw är ett utmärkt tillbehör.

Så gör du limemarinerad krabba med coleslaw
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

800 g färdigkokta krabbklor
1 ekologisk lime
50 g gräslök
1 dl olja med neutral smak
1 tsk nymalen svartpeppar
1 ekologisk citron
100 g mjukt smör

Coleslaw:

½ spetskål
2 äpplen
½ dl gräddfil
1 tsk honung
1 msk grov senap
1 msk riven pepparrot

Gör så här:

  1. Skölj limen och riv skalet fint. Pressa saften. Skölj gräslöken och hacka den fint. Rör ihop limeskal, limesaft, hälften av gräslöken, olja och peppar till en marinad i en liten skål. Knacka sönder krabbklorna med en skaldjurstång och häll marinaden över dem. Låt stå och dra en stund.
  2. Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa saften. Rör ihop citronskal, citronsaft och resten av gräslöken ihop med smöret i en skål och ställ det i kylen.
  3. Coleslaw: Plocka bort kålens yttre blad och hacka den fint. Skölj äpplena och skär i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda gräddfil, honung, senap och pepparrot till en dressing. Vänd ner spetskålen och äpplena i dressingen. Servera krabbklorna tillsammans med citronsmör och coleslaw.

Recept och foto: Skovdal Nordic