Limemarinerad krabba med coleslaw
Limemarinaden förhöjer smaken på de goda krabbklorna och coleslaw är ett utmärkt tillbehör.
6 portioner
Du behöver:
800 g färdigkokta krabbklor
1 ekologisk lime
50 g gräslök
1 dl olja med neutral smak
1 tsk nymalen svartpeppar
1 ekologisk citron
100 g mjukt smör
Coleslaw:
½ spetskål
2 äpplen
½ dl gräddfil
1 tsk honung
1 msk grov senap
1 msk riven pepparrot
Gör så här:
- Skölj limen och riv skalet fint. Pressa saften. Skölj gräslöken och hacka den fint. Rör ihop limeskal, limesaft, hälften av gräslöken, olja och peppar till en marinad i en liten skål. Knacka sönder krabbklorna med en skaldjurstång och häll marinaden över dem. Låt stå och dra en stund.
- Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa saften. Rör ihop citronskal, citronsaft och resten av gräslöken ihop med smöret i en skål och ställ det i kylen.
- Coleslaw: Plocka bort kålens yttre blad och hacka den fint. Skölj äpplena och skär i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda gräddfil, honung, senap och pepparrot till en dressing. Vänd ner spetskålen och äpplena i dressingen. Servera krabbklorna tillsammans med citronsmör och coleslaw.
Recept och foto: Skovdal Nordic