Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så håller du salladen fräsch längre

06 jul, 2018 
Mixad och färdigsköljd sallad.
Färdigskuren och sköljd sallad på påse är ett smidigt alternativ om du vill spara tid i köket. Med det här smarta tricket håller du din sallad fräsch längre!
Annons

Att köpa färdigsköljd sallad på påse må vara en aning slött, men visst är det riktigt bekvämt när man helt enkelt inte orkar ta fram kniven, skärbrädan och durkslaget.

En nackdel med färdigskuren sallad i plastförpackning är dock att den tenderar att bli slemmig och förstörd efter bara några dagar i kylskåpet.

Men aldrig mer. Testa det här smarta knepet nästa gång du köper hem en påse sallad – det fungerar.

Håll din påssallad fräsch längre – steg för steg

  1. Öppna förpackningen.
  2. Lägg i några vikta ark hushållspapper bland salladen.
  3. Klart!

Hushållspappret suger upp fukten som annars förstör dina spänstiga salladsblad och gör att din påse håller ytterligare några dagar i kylskåpet.

Sallader med räkor, avokado, lax och keso.
Sallader med räkor, avokado, lax och keso.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons