Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Polkarita – en margarita med smak av julen

12 dec, 2023 
AvNami Kawakita
Polkarita – en margarita med smak av julen
I samband med att drinken margarita firar 75 år hade en ELLE-läsare möjligheten att knipa hem Henrietta Nyvangs exklusivt designade scarf – och sätta smak på en julig variant av den klassiska drinken. Resultatet? Låt oss presentera polkaritan!
Annons
Gör det själv: Julshots med smak av polkagrisBrand logo
Gör det själv: Julshots med smak av polkagris

Det var Elsa från Kållered som blev ägaren till den unika scarfen designad av Henrietta Nyvang. Scarfen är rikligt mönstrad för att återspegla atmosfären från festerna i Acapulco som sägs ligga till grund för den omtyckta drinken. I samband med tävlingen fick de tävlande ge förslag på smaker till årets julmargarita och det var Elsas motivering som fick juryn på fall.

"Julen handlar om festligheter och att unna sig det lilla extra. En pepparmints-twist i min margarita skulle verkligen ge den där festliga touchen som passar perfekt in i julfirandet. Tänk dig att du sitter där vid poolen, omgiven av juldekorationer och solsken, tar en klunk av din julmargarita med en hint av pepparmint – det är som att smaka på julmagi!"

Annons

Cointreau har nu tagit fram ett recept på Elsas pepparmint-margarita – en ljuvlig drink vars arom är starkt förknippat med julen, med fräscha inslag av polkagris. En otroligt vacker drink som är ett givet sällskap när julgranen ska kläs, under julpysslet eller vid julbaket. Det är den krossade polkagrisen runt kanten som blir pricken över i:et och du sätter feststämning genom att servera drinken med en hel polkagris!

Elsas Pepparmint-Margarita – Polkaritan

I år sägs det att polkagrisarna har prytt våra julgranar i 140 år så polkaritan kunde inte ha gjort entré i våra liv vid en mer perfekt tidpunkt. Här förenas två jubileer i en perfekt kombination!

Det här är Elsas pepparmint-margarita – Polkaritan

1 drink

Du behöver:

2 cl Cointreau
3 cl polkagrisinfuserad Tequila
2 cl limejuice
0,5 cl sockerlag
Polkagrisar
Flingsalt

Gör så här:

  1. Infusera tequila med polkagris genom att lägga godiset i tequilan och låta det dra i ett kylskåp i ungefär två timmar.
  2. Mät upp Cointreau, tequila , sockerlag och limejuice i en shaker och skaka väl tillsammans med is.
  3. Gör polkakross genom att blanda flingsalt och krossad polkagris.
  4. Fukta kanten på ett glas med lime och doppa i polkakrossen.
  5. Sila upp drinken i glaset, servera och njut!
Annons