Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Så gör du Arket Cafés kanelbullepudding – om det blir bullar över

03 okt, 2025
Så gör du Arket Cafés kanelbullepudding – om det blir bullar över
Den 4 oktober ansluter sig Arket Café till firandet av kanelbullens dag – och bjuder på sitt recept på hur du gör en svårslagen kanelbullepudding på bullarna som blir kvar (om det blir några).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Arket Café är ett säsongsbetonat, vegetariskt kafé och coffee shop. Menyn bygger på naturliga smaker och ingredienser valda efter årstid, och består av enkla men noga utvalda rätter, klassiska nordiska bakverk och specialkaffe. Nu tar Arket Café tillfället i akt och firar kanelbullens dag världen runt.

Kanelbullen har varit en del av svensk kultur sedan början av 1900-talet och är idag en symbol för svensk fika som älskas över hela världen. På Arket Café bakas varje bulle med kärlek och respekt för hantverket. Genom att använda noga utvalda ingredienser och en smör-lagrad deg som bakas något längre än en traditionell vetebulle, får deras kanelbullar en mjuk mitt och en lätt karamelliserad botten.

Annons
Arket Café firar kanelbullens dag över hela världen

I år erbjuds både klassiska kanelbullar och säsongens variationer: Coco dulce de leche-bullen, Äpplebullen och årets nyhet – Körsbärs- och mandelbullen. Och det bästa av allt, de finns att avnjuta på Arket caféer världen över, vilket sprider den svenska traditionen långt utanför Sveriges gränser.

Cinnamon bun pudding – så gör du Arket Cafés kanelbullepudding

Om det mot all förmodan skulle bli kanelbullar över så gör du bäst i att svänga ihop en riktigt god efterrätt!

Annons
Gör kanelbullepudding – om det blir kanelbullar över

Du behöver:

3 st kanelbullar, gärna dagsgamla
4 st ägg
2 st äggulor
4 dl socker
4 dl mjölk
1 st vaniljstång

Gör så här:

  1. Koka uppmjölken och den urskrapade vaniljstången. Låt sedan stå och dra i 30 minuter.
  2. Vispa ihop äggen, de två äggulorna och sockret i en bunke.
  3. Ta upp vaniljstången och häll mjölken i ägg- och sockerblandningen.
  4. Skär kanelbullarna i små tärningar, cirka 2 centimeter stora, och lägg dem i en ugnsfast form.
  5. Häll vätskan över bulltärningarna och se till att det är väl blandat. Låt stå och dra i 20 minuter.
  6. Grädda i ugnen på 160°C i cirka 45–55 minuter, eller tills den har blivit fast.
Grädda kanelbullepuddingen i 45-55 minuter – och njut
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Här hittar du Arket Café:

Stockholm

  • Drottninggatan 53
  • Götgatan 36

Göteborg

  • Östra Hamngatan 39
Annons