Så gör du Arket Cafés kanelbullepudding – om det blir bullar över
Arket Café är ett säsongsbetonat, vegetariskt kafé och coffee shop. Menyn bygger på naturliga smaker och ingredienser valda efter årstid, och består av enkla men noga utvalda rätter, klassiska nordiska bakverk och specialkaffe. Nu tar Arket Café tillfället i akt och firar kanelbullens dag världen runt.
Kanelbullen har varit en del av svensk kultur sedan början av 1900-talet och är idag en symbol för svensk fika som älskas över hela världen. På Arket Café bakas varje bulle med kärlek och respekt för hantverket. Genom att använda noga utvalda ingredienser och en smör-lagrad deg som bakas något längre än en traditionell vetebulle, får deras kanelbullar en mjuk mitt och en lätt karamelliserad botten.
I år erbjuds både klassiska kanelbullar och säsongens variationer: Coco dulce de leche-bullen, Äpplebullen och årets nyhet – Körsbärs- och mandelbullen. Och det bästa av allt, de finns att avnjuta på Arket caféer världen över, vilket sprider den svenska traditionen långt utanför Sveriges gränser.
Cinnamon bun pudding – så gör du Arket Cafés kanelbullepudding
Om det mot all förmodan skulle bli kanelbullar över så gör du bäst i att svänga ihop en riktigt god efterrätt!
Du behöver:
3 st kanelbullar, gärna dagsgamla
4 st ägg
2 st äggulor
4 dl socker
4 dl mjölk
1 st vaniljstång
Gör så här:
- Koka uppmjölken och den urskrapade vaniljstången. Låt sedan stå och dra i 30 minuter.
- Vispa ihop äggen, de två äggulorna och sockret i en bunke.
- Ta upp vaniljstången och häll mjölken i ägg- och sockerblandningen.
- Skär kanelbullarna i små tärningar, cirka 2 centimeter stora, och lägg dem i en ugnsfast form.
- Häll vätskan över bulltärningarna och se till att det är väl blandat. Låt stå och dra i 20 minuter.
- Grädda i ugnen på 160°C i cirka 45–55 minuter, eller tills den har blivit fast.
Här hittar du Arket Café:
Stockholm
- Drottninggatan 53
- Götgatan 36
Göteborg
- Östra Hamngatan 39