Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs

14 apr, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs
Shoestring rotselleri-fries både ser läckert ut och gör sig otroligt bra med ramslöksmajonnäs till fördrinken!
Annons
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Så gör du vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs

Frasigt friterad rotselleri dippas i len grön majo. Hittar du inte ramslök kan du byta ut mot motsvarande mängd mot spenat och en halv pressad vitlöksklyfta.

Börja middagen med läckra shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs

6 personer

Annons

Du behöver:

Rotsellerikrisp:

400 g rotselleri
6 dl neutral olja
Salt

Ramslöksmajonnäs:

50 g ramslöksblad (eller färsk spenat + 1/2 pressad vitlöksklyfta)
1 ½ dl rapsolja
1 äggula
¼ dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
½ tsk strösocker

Gör så här:

  1. Tvätta och skala rotsellerin och strimla tunt. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fritera lite rotselleri åt gången, tills gyllene och spröd. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. Salta.
  2. Skölj ramslöken. Mixa med oljan med stavmixer eller i blender tills grön och slät. Mixa ihop äggula, vinäger, salt och socker med elvisp eller stavmixer. Tillsätt ramslöksoljan droppvis medan du vispar. När det börjar tjockna kan du tillsätta lite mer olja i taget. Fortsätt vispa till en tjock majonnäs. Smaka ev av med vinäger, salt eller socker.

Recept och foto: Skovdal nordic

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons