Rostad pumpasoppa med kokosmjölk

Recept på rostad pumpasoppa med kokosmjölk

Diana Dontsova
Värm dig med en rostad pumpasoppa som blir extra krämig då den görs med kokosmjölk. Krydda efter smak – med ingefära, rosmarin eller lite färsk lime!
06 september, 2022
Kryddig bål med pumpa och alkoholfritt bubbel
0:39

Efter reklamen: Kryddig bål med pumpa och alkoholfritt bubbel

(0:39)

Slå på ljud

Rostad pumpasoppa med kokosmjölk

För lite extra smak eller variation kan du krydda med ingefära eller rosmarin eller pressa i lite lime.

Värm dig med en rostad pumpasoppa med kokosmjölk
Diana Dontsova

6 portioner

Du behöver:

450 g butternutpumpa
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 gul lök
2 msk rapsolja
6 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk sambal oelek
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk grädde
Rostade pumpakärnor
Färsk dragon

Rigatoni med pumpa, salvia och burrata

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt tillsammans med en oskalad vitlöksklyfta. Ringla olivolja över. Ställ in i den varma ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och har mörka kanter.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp rapsoljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt rostad pumpa och skalad rostad vitlöksklyfta. Fräs under omrörning ett par minuter.Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter. Rör om och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela soppan i 6 portionsskålar och ringla grädde över. Toppa med rostade pumpakärnor, färsk dragon och svartpeppar.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Recept och foto: Diana Dontsova