Rigatoni med pumpa, salvia och burrata

Recept på rigatoni med pumpa, salvia och burrata

Betina Hastoft
Butternutpumpa är en hit tillsammans med salvia och burrata – ät tillsammans med rigatoni och njut!
12 juli, 2022
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Rigatoni med pumpa, salvia och burrata

Pumpa är gott till mycket, med salvia, rosmarin och burrata är den himmelsk.

Bjud på rigatoni med pumpa, salvia och burrata
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

800 g butternutpumpa
2 stjälkar rosmarin
1 rejäl näve salvia
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
300 g rigatoni
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

200 g burrata eller mozzarella

Så gör du en perfekt pizza margherita

Gör så här:

  1. Halvera pumpan, gröp ur kärnhuset och skär bort skalet. Tärna pumpaköttet. Skölj och hacka rosmarin- och salviablad.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Stek vitlök, krydddörter och pumpa i lite olja i en panna med höga kanter. Stek tills pumpan är mjuk.
  3. Koka pastan i en kastrull i lättsaltat vatten. Vänd ner den kokta pastan i pannan med stekt pumpa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med burrata och servera genast.

Foto: Betina Hastoft