Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Klassisk pizza margherita

25 maj, 2022 
AvLinn Grubbström
Recept på klassisk pizza margherita
Med en riktigt mustig tomatsås och en krämig mozzarella så gör du den enklaste men också kanske godaste pizzan – en klassisk margherita.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Klassisk pizza margherita

Med en riktigt god tomatsås som bas behövs inte mer än lite mozzarella på pizzan!

Gör en klassisk pizza margherita

4 portioner

Du behöver:

2 färdiga pizzadegar
2 mozzarellor, gärna fior di latte
1 msk torkad oregano
1 kruka basilika

Tomatsås:

400 g körsbärstomater
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1–2 vitlöksklyftor
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1 tsk strösocker
1 burk (400 g) hela tomater
½ grönsaksbuljongtärning

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°. Dela tomaterna och lägg på ett ugnsfast fat. Ringla över olja och balsamvinäger och lägg på skivad vitlök. Strö över några nypor flingsalt, lite grovmalen svartpeppar och socker. Blanda runt och sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Slå över de varma tomaterna i en kastrull. Var noga med att alla goda smaker på ugnsfatet kommer med. Tillsätt burktomaterna och smula ner buljongen. Mixa allt till en slät tomatsås med en stavmixer.
  3. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegarna och bred på tomatsås. Skär mozzarellan i bitar och lägg på, strö över oregano. Grädda i 12–15 minuter, servera med basilika.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons