Rostad blomkål med söt mandarindressing

Recept på rostad blomkål med söt mandarindressing
Bjud på en helt otrolig smakkombo – rostad blomkål med mandarindressing, granatäpple och färsk mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo

Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Rostad blomkål med söt mandarindressing

Mandarindressingen blir pricken över i.

Smakkombinationen rostad blomkål med söt mandarindressing, granatäpple och färsk mynta är magisk

4 portioner

Du behöver:

500 g blomkål
3 msk smör till stekning
Salt och svartpeppar

Mandarindressing:

1 mandarin
3 msk ljus tahini
1 tsk mald spiskummin
1 tsk torkade chiliflakes
1 msk lönnsirap
Salt och svartpeppar

Topping:

1 granatäpple
Färsk mynta

Gör så här:

  1. Skölj blomkålen och skär den i små buketter. Stek blomkålsbuketterna i smör i 12–15 minuter tills de är gyllene och fortfarande har lite tuggmotstånd. Krydda med salt och peppar. Fördela den rostade blomkålen på ett serveringsfat.
  2. Mandarindressing: Pressa mandarinen. Vispa ihop saften med övriga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Om dressingen är för tjock, tillsätt lite vatten. Häll dressingen över de rostade blomkålsbuketterna.
  3. Topping: Halvera granatäpplet och gröp ur kärnorna. Skölj och hacka myntan. Strö granatäpplekärnor och mynta över blomkålsbuketterna.

Foto: Stine Christiansen