Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

GT-glubbel –julens festligaste och enklaste drink

08 dec, 2021 
AvSara Ericsson
GT-glubbel med apelsin, rosmarin och tranbär.
Bjud dina gäster på bubblig fördrink! Gin & tonic-glubbel är julens festligaste drink som kan serveras både med och utan alkohol. Här är receptet som garanterat kommer göra succé!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Glöggsangria med årets Blossa-glöggBrand logo
Glöggsangria med årets Blossa-glögg

Tidigare förknippade vi mest juldryck med den klassiska glöggen. Men med åren har allt fler nyheter och smaker lanserats. Nu ser vi hotshots med glögg, sours med smak av jul och andra tappningar där julens smak har nått glaset.

I år gör Swedish tonics ekologiska gin & tonic-glögg comeback och den passar perfekt att blanda ihop med bubbel.

–Vi fortsätter att ge julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i ett harmoniskt möte med den varma men inte alltför söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish tonic.

Annons

Glöggen är ekologisk och tillverkad av svenska råvaror. Basen består av Swedish tonics tonicsirap, gin samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar och stjärnanis. En kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

Glöggen kan serveras både varm och kall. Allt efter tycke, smak och tillfälle. Glöggen finns tillgänglig i en alkoholfri variant samt en tolv procentig flaska.

Så gör du GT-glubbel

Vad låter mer läskande än kombinationen glögg, gin och tonic plus bubbel? Ja, vi föredrar att servera den ihop med bubbel för en ännu festligare tvist! Och GT-glubbel blir lika gott med eller utan alkohol!

1 drink

Du behöver:

  • 12 cl kall GT-glögg
  • 4 cl bubbel
  • Is
  • Apelsinskiva
  • Tranbär
  • Rosmarin
  • Citruszest

Gör så här:

Fyll ett glas med is, addera välkyld GT-glögg och toppa med bubbel. Garnera med apelsinskiva, tranbär, en rosmarinkvist och lite citruszest. Servera!

Foto: TT

Annons