Räkor med citronmajonnäs
Lägg upp ett berg av härliga räkor på isbädd, servera med en god dipp och sallad.
8 portioner
Du behöver:
Citronmajonnäs:
1 äggula
2 msk citronsaft
½ tsk salt
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja
2 tsk rivet citronskal
Zucchinisallad:
2 zucchini
25 g pinjenötter
1 msk flytande honung
3 msk citronsaft
1 msk olivolja
2 nävar färsk basilika
100 g färsk getost
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
2 kg räkor med skal
2 citroner
8 skivor grillat bröd

Sparris med heta chiliräkor och limedressing – så gör du
Gör så här:
- Vispa äggulan med citronsaft, salt och senap i en skål med en stavmixer och vispa ner oljan, lite i taget, tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med finrivet citronskal och eventuellt mer salt och citronsaft.
- Skölj zucchinin och skär i avlånga skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i isvatten, låt stå i kylen i minst 15 minuter, så de blir krispiga. Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna tills de är gyllene.
- Vispa ihop honung, citronsaft och olja. Låt zucchinin rinna av väl och vänd dem med dressingen, toppa med basilikablad, bitar av getost och rostade pinjenötter. Krydda med salt och peppar.
- Servera räkorna på isbädd med citronmajonnäs, zucchinisallad, citronskivor och grillat bröd.
Foto: Columbus Leth