Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Räkor med citronmajonnäs

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på räkor med citronmajonnäs
Räkor med citronmajonnäs är en oförskämt lättlagat förrätt som avnjuts med händerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Räkor med citronmajonnäs

Lägg upp ett berg av härliga räkor på isbädd, servera med en god dipp och sallad.

Lättlagade förrätten räkor med citronmajonnäs

8 portioner

Annons

Du behöver:

Citronmajonnäs:

1 äggula
2 msk citronsaft
½ tsk salt
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja
2 tsk rivet citronskal

Zucchinisallad:

2 zucchini
25 g pinjenötter
1 msk flytande honung
3 msk citronsaft
1 msk olivolja
2 nävar färsk basilika
100 g färsk getost
Salt och nymald svartpeppar

Till servering:

2 kg räkor med skal
2 citroner
8 skivor grillat bröd

Gör så här:

  1. Vispa äggulan med citronsaft, salt och senap i en skål med en stavmixer och vispa ner oljan, lite i taget, tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med finrivet citronskal och eventuellt mer salt och citronsaft.
  2. Skölj zucchinin och skär i avlånga skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i isvatten, låt stå i kylen i minst 15 minuter, så de blir krispiga. Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna tills de är gyllene.
  3. Vispa ihop honung, citronsaft och olja. Låt zucchinin rinna av väl och vänd dem med dressingen, toppa med basilikablad, bitar av getost och rostade pinjenötter. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera räkorna på isbädd med citronmajonnäs, zucchinisallad, citronskivor och grillat bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons