Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Räkor med avokadosallad och basilikamajjo

30 apr, 2025
Recept på räkor med avokadosallad och basilikamajjo
columbus leth
Det är något alldeles extra somrigt med att sitta och äta färska räkor utomhus. Dippa i basilikamajonnäs och servera med avokadosallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Räkor med avokadosallad och basilikamajjo

Somrigare mat får man leta efter. Räkorna är urgoda tillsammans med basilikamajonnäsen.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 kg räkor med skal
1 citron
1 surdegsbröd

Avokadossallad:

½ blomkålshuvud
2 hjärtsalladshuvuden
2 avokado
1 näve basilikablad
2 nävar färsk dill
3 msk pressad citronsaft
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Basilikamajjo:

2 nävar basilikablad
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk flingsalt
2 dl neutral olja

Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Gör så här:

  1. Basilikamajjo: Mixa basilika, äggulor, senap, vinäger och salt. Tillsätt olja, lite i taget, och mixa till en krämig majjo. Smaka av med salt och vinäger.
  2. Avokadossallad: Skär blomkålen i små buketter. Plocka salladsbladen. Tärna avokadoköttet. Lägg upp blomkål, sallad och avokado på ett serveringsfat. Toppa med basilikablad och grovhackad dill. Blanda citronsaft, honung och olivolja och häll över salladen. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp räkorna på ett fat. Skiva citronen och lägg bredvid. Servera med avokadosalladen, basilikamajjon och bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons