Räkor med avokadosallad och basilikamajjo
30 apr, 2025
Det är något alldeles extra somrigt med att sitta och äta färska räkor utomhus. Dippa i basilikamajonnäs och servera med avokadosallad.
Annons
Räkor med avokadosallad och basilikamajjo
Somrigare mat får man leta efter. Räkorna är urgoda tillsammans med basilikamajonnäsen.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 kg räkor med skal
1 citron
1 surdegsbröd
Avokadossallad:
½ blomkålshuvud
2 hjärtsalladshuvuden
2 avokado
1 näve basilikablad
2 nävar färsk dill
3 msk pressad citronsaft
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Basilikamajjo:
2 nävar basilikablad
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk flingsalt
2 dl neutral olja
Gör så här:
- Basilikamajjo: Mixa basilika, äggulor, senap, vinäger och salt. Tillsätt olja, lite i taget, och mixa till en krämig majjo. Smaka av med salt och vinäger.
- Avokadossallad: Skär blomkålen i små buketter. Plocka salladsbladen. Tärna avokadoköttet. Lägg upp blomkål, sallad och avokado på ett serveringsfat. Toppa med basilikablad och grovhackad dill. Blanda citronsaft, honung och olivolja och häll över salladen. Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp räkorna på ett fat. Skiva citronen och lägg bredvid. Servera med avokadosalladen, basilikamajjon och bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons