Raggmunk med tångkaviar och dilldressing

Recept på raggmunk med tångkaviar och dilldressing

Columbus Leth
Här kommer en uppgraderad variant av den klassiska raggmunken – med tångkaviar och dilldressing.
06 september, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Raggmunk med tångkaviar och dilldressing

Gör en frasig raggmunk och servera med tångkaviar – billigare än löjrom, men med liknande sälta och smak – så får du en lyxig förrätt till minipris.

Så gör du en raggmunk med tångkaviar och dilldressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g potatis
½ gul lök
1 näve bredbladig persilja
1 ägg
75 g vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk krossad spiskummin
Salt och nymald svartpeppar
Olivolja, till stekning

Dilldressing:

½ rödlök
1 knippe färsk dill
1 dl crème fraiche
¾ dl grekisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och nymald svartpeppar

Till servering:

50 g machesallat
200 tångkaviar (eller rom)

Lättaste förrätten: burrata med bondbönor, dragon och krasse

Gör så här:

  1. Skala potatis och lök och grovriv båda. Krama ur vätskan. Skölj och hacka persiljan fint. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, spiskummin, salt och peppar och rör ner potatis, lök och persilja i smeten.
  2. Häll ¼ av smeten i en stekpanna med het olja och platta ut den till en rund pannkaka. Stek den på medelvärme i 3–4 minuter, tills den är gyllene.
  3. Vänd raggmunken och stek den i 2–3 minuter på andra sidan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek ytterligare 3 raggmunkar på samma sätt.
  4. Sätt ugnen på 180°. Ställ in plåten med de 4 stekta raggmunkarna i ugnen och grädda dem färdiga i 10 minuter.
  5. Dressing: Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka dillen. Rör ihop crème fraiche, yoghurt, senap, honung, salt, peppar, rödlök och dill. Ställ dressingen i kylen fram till servering.
  6. Skölj och torka sallaten. Lägg upp raggmunkarna på tallrikar och toppa med sallat, dilldressing och tångkaviar.

Foto: Columbus Leth