Rabarberkaka med vit choklad och färska bär
09 jul, 2025
Ljuvlig mjuk rabarberkaka smaksatt med kardemumma, vit choklad och färska bär – mer sommar än så blir det inte!
Annons
Rabarberkaka med vit choklad och färska bär
Mjuk kaka med smak av rabarber och kardemumma.
Annons
12 bitar
Tid: 1 timme och 20 minuter
Du behöver:
150 g smör
150 g rabarber
1 msk strösocker
2 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
100 g vit choklad, hackad eller knappar
1 dl matlagningsgrädde
Till servering:
250 g jordgubbar
125 g vinbär
125 g hallon
½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Ta från värmen. Skala rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar. Vänd runt bitarna i 1 msk strösocker.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna inklusive chokladen. Vänd ner i smeten växelvis med smöret och grädden.
- Häll smeten i en smord och bröad form (22–24 cm i diameter).
- Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50–60 minuter. Vänd under tiden bären i socker, låt dra medan kakan gräddar. Låt kakan svalna. Servera med sockermarinerade bär och vispad grädde.
Foto: Columbus Leth
Annons