Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Rabarberkaka med vit choklad och färska bär

09 jul, 2025
Recept på rabarberkaka med vit choklad och färska bär
Ljuvlig mjuk rabarberkaka smaksatt med kardemumma, vit choklad och färska bär – mer sommar än så blir det inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo
Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Rabarberkaka med vit choklad och färska bär

Mjuk kaka med smak av rabarber och kardemumma.

Annons

12 bitar

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

150 g smör
150 g rabarber
1 msk strösocker
2 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
100 g vit choklad, hackad eller knappar
1 dl matlagningsgrädde

Till servering:

250 g jordgubbar
125 g vinbär
125 g hallon
½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Ta från värmen. Skala rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar. Vänd runt bitarna i 1 msk strösocker.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna inklusive chokladen. Vänd ner i smeten växelvis med smöret och grädden.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form (22–24 cm i diameter).
  4. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50–60 minuter. Vänd under tiden bären i socker, låt dra medan kakan gräddar. Låt kakan svalna. Servera med sockermarinerade bär och vispad grädde.
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Foto: Columbus Leth

Annons